Hielspoor en hielpijn behandeling

Er zijn talloze behandelingen voorhanden om hielspoor en hielpijn te verlichten. Veel mensen doen weinig of niets aan hun hielprobleem todat de pijn ondraaglijk wordt en men niet meer op de betreffende voet kan lopen. Hoe sneller u hielspoor aanpakt, hoe meer kans op volledige genezing.

Voor tijdelijke pijnverlichting kunt u het volgende doen:

Rust: geef uw voeten rust. Probeer zo min mogelijk te lopen en vermijd het lopen op blote voeten.
IJS: een plastic zakje met ijsblokjes op de hiel voor een paar minuten helpt als er zwelling van de hiel aanwezig is.
Medicatie: paracetamol of Advil

Behandel de oorzaak van hielspoor...

Als u echt van uw hielspoor af wilt, dan is het zaak om voor de lange termijn een oplossing te zoeken en de oorzaak van hielspoor aan te pakken. De oorzaak van hielspoor is het voortdurend uitrekken van de vezelband (Plantar Fascia) door overbelasting en een verkeerd looppatroon (overpronatie). Overpronatie is het doorzakken van het voetgewelf en veroorzaakt het overmatig uitrekken van de Plantar Fascia.

Een recente studie van de American Orthopaedic Foot and Ankle Society (AOFAS) heeft aangetoond dat het dragen van een corrigerende inlegzool, gecombineerd met wat eenvoudige strekoefeningen voor 95% van patiƫnten met hielspoor tot aanzienlijke verlichting van hielpijn leidde.

Het gaat hier om eenvoudige oefeningen die men zelf thuis kan doen, zoals de kuiten strekken, een balletje onder de voet rollen enz.

De meeste podo- en fysiotherapeuten zijn het hier mee eens en schrijven steunzolen en oefeningen voor bij hielspoor.

Footlogics steunzolen voorkomen overpronatie. Hierdoor wordt het uitrekken van de plantar band sterk verminderd. Zodoende wordt de oorzaak van hielpijn geƫlimineerd en kan de peesplaatontsteking gemakkelijker genezen. Als men daarbij ook nog dagelijks wat eenvoudige strekoefeningen doet dan is pijnverlichting zo goed als zeker.

Strekoefeningen zijn belangrijk omdat de achillespees en kuitspieren samenwerken met de Plantar Fascia tijdens het lopen (windas mechanisme). Soepelheid in de achilles en kuiten helpt met het ontlasten van de spanning op de Plantar Fascia.

Vele duizenden mensen hebben baat gevonden bij het dragen van Footlogics inlegzolen. Footlogics is ontwikkeld door een podoloog en heeft een aantal belangrijke kenmerken die van belang zijn bij de behandeling van hielspoor en hielpijn. Lees hier verder...

Wij bevelen Footlogics Casual of Footlogics Comfort aan bij hielpijn en hielspoor. Bezoek onze webwinkel hier...