Pijn onder de bal van de voet, Pijnlijke voorvoet (Metatarsalgie)

Pijn onder de bal van de voet (ook wel Metatarsalgie genoemd) wordt gekenmerkt door overmatige eeltvorming en een branderig gevoel onder de bal van de voet, vooral bij het dragen van (middel)hoge hakken. Maar Metatarsalgie kan ook voorkomen bij het dragen van normale schoenen (zie uitleg beneden).

Het probleem met (hoge) hakken is dat het lichaamsgewicht voornamelijk op voorvoet en middenvoetsbeentjes rust. De extra druk leidt tot het doorzakken van de middenvoetbeentjes (metatarsalen) en overmatige eeltvorming. Dit veroorzaakt pijn en vaak een branderige gevoel onder de bal van de voet.

Voor damesschoenen is er een speciaal zooltje: Footlogics High Heel Comfort. Dit unieke zooltje is veel dunner dan een typische steunzool, maar geeft toch geweldige ondersteuning en schokdemping, vooral onder de bal van de voet voor extra loopcomfort. Footlogics High Heel Comfort is bij uitstek geschikt voor damesschoenen met een (middel)hoge hak.

Pijn onder de bal van de voet met normale schoenen

Metatarsalgie komt ook voor bij het dragen van normale dames- en herenschoenen. Vooral mensen die veel lopen en staan voor hun werk (politie, beveiliging, onderwijs, bouwvak etc) en in hard schoeisel lopen ondervinden vaak problemen in de bal van de voet. De oorzaak is vaak overpronatie en het doorzakken van de metatarsale botjes in de voorvoet.

De oplossing hiervoor is Footlogics Comfort, een zool die overpronatie corrigeert en tevens de metatarsalen ondersteunt en hiermee de oorzaak van dit voetprobleem behandelt.

Aanbevolen steunzolen bij pijn in de bal van de voet. Footlogics High Heel Comfort voor damesschoenen met een hak; Footlogics Comfort voor normale schoenen.

Bezoek onze webwinkel hier...