Voetpijn, voetklachten, voetproblemen en behandeling

Voetklachten en voetpijn komen zeer vaak voor. Naar schatting heeft 75% van de bevolking wel eens een voetprobleem. De voet is een ingenieuze structuur met 26 beentjes en 33 gewrichten, omgeven door een web van spierweefsel en zenuwen.

Met iedere stap wordt een kracht van 2 a 3 keer het lichaamsgewicht op de voeten en enkels uitgeoefend. We nemen gemiddeld zo'n 8000 stappen per dag, dus het is vrij logisch dat iedereen wel eens voetklachten heeft.

Deze website geeft een goed inzicht in de meest veelvoorkomende voetklachten, plus eenvoudige maar effectieve oplossingen om pijn te verlichten en voetproblemen in de toekomst te voorkomen.

Factoren die een rol spelen bij voetklachten:

- Leeftijd: met ouderdom spreiden onze voeten uit en de vetkussentjes onder de hiel en bal van de voet worden dunner. De huid wordt droger. Andere problemen zoals artrose, diabetes en bloedsomloopproblemen komen ook vaak voor bij ouderen.

- Geslacht: vrouwen lopen een groter risico op voetklachten, met name vanwege het dragen van te nauwe schoenen en hoge hakken. Vooral op latere leeftijd kunnen ernstige problemen ontstaan.

- Beroep: mensen die vanwege hun beroep de hele dag moeten staan krijgen onherroepelijk last van hun voeten, maar ervaren ook vaak pijn in de benen, knieën of rug.

- Zwangerschap: tijdens de zwangerschap onstaan er vaak problemen. Dit komt door het zwaarder worden van het lichaamsgewicht, het opzwellen van de voeten en enkels en een toename in hormonen welke verslapping van spierweefsel kunnen veroorzaken.

- Sporten/Hardlopen/Dansen: vooral pijn in de hiel en de schenen komt veelvuldig voor bij sporten, hardlopen of dansen.

- Gewicht: mensen die een te zwaar lichaamsgewicht hebben ervaren een overbelasting van voeten en enkels. Deze overbelasting kan gemakkelijk leiden tot voetpijn en blessures.

- Overpronatie: het naar binnen kantelen van de enkels en doorzakken van de voetboog speelt een belangrijke rol bij het ontstaan van voetproblemen.

De meest veelvoorkomende voetklacht is hielspoor. Naar schatting ondervinden 300.000 tot 400.000 Nederlanders per jaar hielpijn. Gelukkig is er voor de meerderheid van deze mensen een simpele en goedkope oplossing. Klik hier voor meer hielspoor informatie.

De oplossing bij voetpijn: Footlogics steunzolen

Footlogics corrigerende inlegzolen bieden een oplossing voor veel voetklachten. Door uw looppatroon te corrigeren, kan Footlogics veel klachten voorkomen en/of verminderen. Footlogics heeft een unieke biomechanische vorm en andere biomechanisch uitgedachte eigenschappen. De combinatie van 'high-tech' materialen geeft zowel ondersteuning als schokdemping. Het resultaat is fantastisch loopcomfort en verlichting of vermindering van pijn en klachten. Footlogics inlegzolen vormen een goedkope, snelle, simpele maar effectieve oplossing voor voetklachten. Footlogics inlegzolen kunnen ook heel nuttig zijn bij pijn in de knieën en bij (lage) rugpijn.

Klik hier voor meer informatie over Footlogics steunzolen.